Agrupació Cultural de Raimons i Raimundes de Penyafort
Agrupació Cultural de Raimons i Raimundes de Penyafort

27è Ball dels Raimons

Història

El ball va sorgir fruit de la reivindicació de l'any 1988, i des de el 1989 l'hem fet ininterrompudament, i amb aquests 24 anys el ball ha quedat ja com un acte tradicional dins les Festes d'Hivern de Vilafranca.

 

En aquests 24 anys, la SALSETA DEL POBLE SEC ha estat el grup escollit per amenitzar tots els balls tret de l'any 2005 en que va venir LA CARRAU i els ABBEY ROAD.

De fet, també creiem que el ball ha arrelat tant, perquè en cap moment hem pretès tirar més amunt. Es a dir, sempre ens ha estat bé fer un ball amb grups sencills però de qualitat, sense buscar cap "macro-concert", i el que creiem més important és el fet de que sempre ens hem mantingut uns preus en les entrades i en les begudes assequibles a tothom. Tot això, perquè la nostre filosofia sempre ha sigut la de cobrar el mínim per no perdre diners. Cal pensar que els grups musicals cada any pujen els preus i el preu de cost de les begudes i licors cada any s'incrementa, però nosaltres hem sigut capaços d'aguantar tres i quatre anys seguits amb els mateixos preus.

 

Tot i portar la Salseta la majoría d'anys, procurem que cada ball tingui quelcom diferent. Un any es va fer una 2ª part d'especial Beatles, l'altre una 2ª part de grups dels anys 70, l'altre una segona part de Beatles i Rollings, un altre la presentació oficial del nou disc de la Salseta.

 

En el desé aniversari vàrem llogar la Rambling Band per fer un cercavila pels carrers de Vilafranca i a la mitja part del Ball també ens van oferir part del seu repertori.

 

L'any 2001 i 2002, el públic assistent ens va fer arribar certes queixes tant pel que fèia a la mala qualitat sonora del lloc on fèiem el Ball, com del fred que havíen passat. Així doncs, ens vam posar en contacte amb l'Ajuntament de Vilafranca del Penedés per buscar-hi una solució, però no es va trobar el local adient per fer-hi el Ball. Així doncs, per tal de que aquest no es deixés de fer, es va montar el Ball a Santa Margarida i els Monjos durant els anys 2003 i 2004.

L'any 2005 es va tornar a Vilafranca en aquest cas al Casal. Però des de fa set anys es fa al Teatre Cal Bolet.

El BALL DELS RAIMONS, ja és un clàssic dins les Festes de Sant Raimon que es fan a Vilafranca del 7 al 23 de Gener de cada any. Molts col.lectius organitzen sopars exactament el dia que nosaltres fem el BALL fent, de la seva trobada, una tradició.


Organitzar un BALL, actualment, no és gens fàcil. La crisis, les modes, les normatives estrictes en contra del fumar, etc... fan que cada cop sigui més complicat poder fer un BALL i que aquest no sigui deficitàri. Ens hi esforçem, però, i així serà mentre aquest funcioni i vosaltres us ho passeu igual de bé que ara.

 

2013 - NO HA ESTAT POSIBLE

 

No ha estat posible aguantar la pressió econòmica que comporta organitzar un BALL de petit format. Som una entitat sense ànim de lucre i com a tal necesitem ajuts que no son posibles avui per avui. Abans de que el BALL es converteixi en una deute contínua hem decidit DEIXAR-LO de preparar. No descartem la posibilitat d'emprar els nostres esforços a organitzar altres actes, així com tampoc tornar a organitzar quelcom similar quan l'entorn sigui l'adequat.

 

GRÀCIES A TOTS ELS QUE HEU FET POSIBLE AQUEST BALL DURANT 25 ANYS

Versión para imprimir | Mapa del sitio
© Agrupació Cultural de Raimons i Raimundes