Reivindicacions

Les reivindicacions, son un compromís que com a entitat ens hem marcat de fer per tal de lluitar per la identitat del nostre nom, si bé és provable que tinguem la guerra perduda en el camp de la traducció, creiem que la llengua és viva i que si hi ha paraules que el català al llarg dels anys les accepta ja s’hauría d’haver acceptat el canvi del nostre nom desde fa molt anys. També hem de dir que de moment no ens hem posat gaire forts en aquests temes però que molt haviat ens hi posarem fermament.

Des de que la nostra entitat està constituïda com a tal en el registre d’entitats culturals de la Generalitat de Catalunya, hem anat fent un seguit d’actes reivindicatius sobre el nostre nom. En projecte en tenim alguns més, els quals apunten cada vegada mes amunt, però fins ara ens hem dedicat a fer actes dins el nostre marc comarcal. Així doncs, aquestes son algunes de les reivindicacions que hem fet: 

 

El 1990 vàrem fer fabricar unes plaques noves per canviar el nom del carrer que hi ha a Vilafranca en honor del nostre sant, en què s’incloïa la “i”, i les vàrem entregar en un acte públic a l’alcalde de la vila i per les festes de 1997 la nostra petició va veure la llum i el carrer ja es diu de Sant Raimon, es va fer un acte d’inauguració en el que vàren participar autoritats del municipi i de la comarca així com l’actuació del gegant de Sta.Mardarida i el Monjos que es diu Raimon acompanyat d’una colla de grallers que tots es diuen també Raimon. El 1991 es va demanar públicament al Museu de Vilafranca que modifiqui el nom del seu concurs literari el qual anomenen de Sant Ramon, també vàrem fer el mateixamb el Col.legi Sant Ramon de Penyafort de Vilafranca per tal de que incorporin la “i” tal i com hauría de ser i es va fer una crida a la Caixa de Pensions per tal de que iluminés mes dignament l’estatua de Sant Raimon que té situada a la seu central de la Vila. En els anys seguents, hem fet coses com netejar l’estatua de Sant Raimon i posar-li un ciri que cremés durant totes les Festes. S’ha demanat públicament que el col.legi d’advocats de Vilafranca anomeni Sant Raimon al seu patró tal i com fan els seus col.legues de Barcelona. S’ha demanat al capellà del nostre poble que durant la missa que cel.lebra en honor a Sant Raimon parli de Sant Raimon i no de Sant Ramon (i així ho ve fer ). 


A més, no tot han sigut queixes, sino que hi va haver un any que vàrem fer 3 agraiments; primer es va agraïr la iniciativa a dos establiments de la Vila que donàven cedient les seves instal.lacions durant les festes a tothom que es deia Raimon, el segon agraiment va ser per TV3 Televisió de Catalunya per haver introduït un Raimon en els personatges de la Tele-novel.la Nissaga de Poder, i finalment a Telefònica doncs l’adreça que hi figura en tots els propietaris de telèfons situats al carrer Sant Ramon (abans) hi estava escrit Sant Raimon. 

 

Any

Reivindicació

Repercusió

1987

Carta al Papa de Roma.
Carta al Bisbat de Barcelona.

Reposta del Sant Pare als 3 mesos.
Encara esperem resposta.

1988

Reclam del canvi de nom de les festes a l’Ajuntament
Compromís de fer-hi un ball.

L’any seguent canvien el nom.

1989

Complir la promesa de fer el ball.

 

1990

Constitució legal de l’agrupació.
Canvi de nom del carrer.


Aconseguit l’any 1997.

1991

Canvi de nom del col.legi i dels premis literaris del museu.
Reclam d’una bona il.luminació de l’estatua del sant

Res de res

1992

Insistir amb el canvi de nom del col.legi i dels premis, amb les despeses pagades.

Res de res
Ni resposta

1993

Valoració dels 5 anys

 

1994

Col.legi, premis i reivindicació del elevat cost de fer un ball al Firavi i les seves mancances.

res
firaví: sembla que ja s’ha aprovat un presupost per acondicionar acusticament la primera pista.

1995

Premi periodístic.
Reclam de que facin neteja l’estatua. (ram i ciri)

Manca de bases.
Res de res.

1996

Agraïments al Casal/Art Gim/telefònica i TV3 (nissaga).

El casal continua i el Raimon Montsolís també.

1997

Estirada d’orelles a Mossén Ignasi abans de la misa i al col.legi d’advocats de Vilafranca.

mossen bé
Col·legi no ho sabem

1998

Resum dels 10 anys.

 
Versión para imprimir | Mapa del sitio
© Agrupació Cultural de Raimons i Raimundes